9-10 NOIEMBRIE

Complexul etno-cultural VATRA te scoate din rutina zilnică și te îndeamnă la o evadare la poalele Codrilor pitorești ai Moldovei. Pe data de 9 și 10 noiembrie, vă dedicăm două zile de neuitate în cadrul unui eveniment inedit, cu genericul „Picnicul Anului 2019”. Dorim ca în aceste două zile, să încercăm să reînviem cele mai importante obiceiuri, parte a patrimoniului nostru cultural autentic.

Cea de-a treia ediție a evenimentului vă dă ocazia să faceți o escapadă în unul dintre cele mai frumoase locuri ale Moldovei, unde vă veți putea regăsi alături de cei dragi într-o atmosferă de suflet, cu muzică bună și activități pentru toate categoriile de vârstă.

CUMPĂRĂ BILET

NUNTA LA ȚARĂ

Un popor este caracterizat de tradițiile ce-l definesc. Timp de două zile, la Complexul etno-cultural VATRA dorim să creăm o punte de legătură dintre trecut și prezent și să reînviem mai multe obiceiuri, care riscă a fi date uitării.

Unele dintre cele mai frumoase ritualuri țin de căsătorie. Ne-am propus ca pe 9 și 10 noiembrie, să readucem la viață frumusețea vremurilor de odinioară prin Nunta la Țară (anii 1960-1980). La ce ne referim aici? Atunci, satele noatre vuiau de muzica fanfarelor de altădată, muzică autentică care este pe cale de dispariție. Noi vrem să o reînviem.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Teatrul Național „Eugen Ionesco”, care va teatraliza frumoasele obiceiuri ale Nunții de la Țară. O să încercăm să arătăm pe viu nunțile de cândva, izvorâte din regia dragostei față de neam, tradiție și cultură.

 

CUMPĂRĂ BILET

BUCATE DELICIOASE PREPARATE ÎN SÂNUL NATURII

Oaspeții vor putea alege dintr-o varietate de mâncăruri tradiționale, gătite cu multă grijă de bucătarii noștri iscusiți.  La prețul de doar 219 lei, veți beneficia de o ofertă „totul inclus”.

Veți putea savura din plin gustul ciorbelor preparate la ceaun (zeamă țărănească, ciorbă cu fasole și afumături, ciorbă de pește) sau al altor bucate principale (fasole cu ciolan, tocăniță cu mămăligă sau varză țărănească cu costiță de purcel). Nu va lipsi vinul fiert sau aroma diversității de ceaiuri din ierburi.

Copiii vor avea parte de un meniu special la preț redus, de doar 109 lei.

CUMPĂRĂ BILET

TEAM BUILDING PENTRU COMPANI

Ne propunem să organizăm un team building comun, în cadrul căruia aceștia vor uita de rutina de birou și se vor destinde într-o atmosferă de poveste. Invităm instituțiile de stat și cele private, organizațiile neguvernamentale, colectivele artistice și sportive și alte structuri organizate să vină la Complexul etno-cultural VATRA și să petreacă o sărbătoare de neuitat alături de angajați. Pentru grupurile organizate din cadrul companiilor, putem organiza meniuri personalizate.

CUMPĂRĂ BILET

ACTIVITĂȚI DISTRACTIVE

  • Curse cu obstacole;
  • Șah;
  • Mini-golf;
  • Competiții de trageri cu arcul medieval;
  • Aruncatul topoarelor;
  • Zbor cu tiroliana;
  • Curse cu ATV-urile;
  • Drumeții organizate pentru fiecare categorie de vârstă;
  • Șezătoare pe prispa căsuței țărănești, amenajată pe teritoriul Complexului VATRA în stilul secolului XIX

CUMPĂRĂ BILET

FOC DE TABĂRĂ

Pentru persoanele sensibile la condițiile meteorologice reci, vom pune la dispoziție zone calde, special amenajate frigului de la începutul lunii noiembrie.  Vă așteptăm împreună cu toată familia!

CUMPĂRĂ BILET

Ce include biletul Bucate la ceaunProgram artisticNUNTA LA ȚARĂDrumeții prin codriTir cu arculTir cu toporulMini golfȘi alte distracții

Image
Image
Image

Fii parte a evenimentelor noastre

Află mai multe detalii despre evenimentele de la Complexul Etno - Cultural VATRA
Test Box

Existing Module

Transform an existing Joomla! module into a popup box.

ani de experiență

de festivaluri

de evenimente

de parteneri

de vizitatori