Festivalul Cultural al Românilor de Pretutindeni este o continuare a celui mai grandios eveniment dedicat împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire din 1918 – Centenar Fest, organizat anul trecut de Complexul etno-cultural VATRA. Ne-am propus ca acest eveniment deosebit să fie organizat anual, astfel încât să devină o tradiție și o carte de vizită a românilor de pretutindeni.

Celor care nu au reușit să vadă pe viu în ce constă acest festival le amintim că, la ediția din anul trecut, cultura și tradițiile românești și-au dat mână cu mână, iar la Complexul VATRA s-au adunat reprezentanți de vază din toate provinciile istorice ale neamului nostru.

Artiști consacrați, precum Grigore Leșe, Nicolae Furdui Iancu, Benone Sinulescu, Cristofor Aldea-Teodorovici, Fuego, Irina Loghin, dar și zeci de ansambluri folclorice au făcut deliciul a mii de oaspeți veniți din toate colțurile vechiului regat al României. Mai mult, timp de două zile, publicul a avut parte de activități culturale, sportive și culinare.