Care țară e mai frumoasă și mai dulce decât Republica Moldova? Nici una! Și știi de ce? Pentru că aici, în țărișoara noasră mică, sunt multe obiceiuri care te lasă mască. La noi, la moldoveni, persistă frumosul obicei de a cânta cu fanfara. Pe timpuri, nu se petreceau nunțile și cumetriile dacă în ograda omului nu se auzea fanfara. Și nu erau experți, nici maeștri în ale muzicii, erau simpli oameni care erau îndrăgostiți de muzică și de frumusețea sunetelor produse de aceasta.

Noi, Centru Cultural VATRA, organizăm cel mai grandios concurs al fanfarelor din toată țara, și care va avea loc pe 22-23 iunie, în incinta Complexului nostru Etno-Cultural VATRA. Dacă vrei să îți încarci bateriile cu voie bună și multă muzică, atunci alătură-te nouă și vei avea ocazia să asculți cântece populare moldovenești, valsuri de talie mondială și națională, marșuri, tangouri, foxtrate, cântece la instrumente aerofone. Numai în această zi, vom avea ocazia să admirăm împreună orchestrele de fanfare, care vor veni din toată țara, ca să ne demonstreze tuturor că, muzica autohtonă din țărișoara noastră se încăpățânează să nu moară.

Sărbătoarea va începe cu un marș al fanfarelor, apoi va preceda inegalabilul obicei de a întâmpina oaspeții cu pâine și sare.

Invităm să participe colectivele de fanfare autentice din localitatea sau orașul dumneavoastră, pentru a scoate în evidență frumusețea acestui gen de muzică. 

Vă așteptăm să promovăm împreună tezaurul acestui plan.

Pentru bilete, accesați:

Adresăm mulțumiri partenerilor noștri:

Parteneri media general - Canal 3

Partener media general online – mama.md

Partener Media Internațional – Sputnik Moldova

Parteneri media – TVR Moldova, Noroc TV, Vocea Basarabiei, TVC 21, AGRO TV,  KISS FM, Radio Moldova Tineret, Realitatea.md, Diez.md, Zugo.md, Unimedia.md, Curentul.md, Shok.md, Unica.md, Odoraș.md, Timpul.md,Telegraph.md, știri.md, noi.md, moldovenii.md, regional.md, moldova9.md, Suntpărinte.md, Știri Pozitive.eu, Afisha.md, Fest.md, Mticket.md

Parteneri - Rotary Club, CALM

Parteneri comerciali - Vinăria din Vale, Meat House, Bucovina, Gel Amo, Belaya Bereoza, Laska, Nou Const.

Fii parte a evenimentelor noastre

Află mai multe detalii despre evenimentele de la Complexul Etno - Cultural VATRA
Test Box

Existing Module

Transform an existing Joomla! module into a popup box.

ani de experiență

de festivaluri

de evenimente

de parteneri

de vizitatori