Portul popular este o marcă a identității, un simbol care ne reprezintă neamul și de asemenea unul din pilonii principali al tradițiilor moștenite generații în generații.

Costumul popular constituie ”haina” purtată de țărani încă de pe vremurile îndepărtate, și pentru a promova elementul autohton, țăranii își fac singuri un costum popular, combinând: Ciupagul, Betele, Poalele, Opregele, Opincile și Legăturile.

Noi, Comlexul Etno-Cultural VATRA, vom organiza parada portului popular în cadrul concursului „Zestrea Neamului”, unde vom face o expoziție a zestrei noastre naționale, fiind expusă ulterior cu scopul de provoca interes la nivel național, și de ce nu, la nivel internațional.

Suntem ferm convinși că, coloritul amplu al zestrei noastre dar și a portului popular unic în lume, va provoca interesul organizațiilor internaționale acreditate în R.M. Avem intenția să câștigăm încrederea și sprijinul corpului diplomatic și al companiilor străine, care vor lua parte la eveniment și totodată vrem să creăm parteneriate și colaborări frumoase.

Datorită faptului că suntem o țară multinațională, festivalul tradițiilor, va scoate în evidență valoarea tradițiilor tuturor etniilor care locuiesc în R.M: portului popular rus, ucrainean, bulgar, evreiesc, găgăuz, etc.

Participanții cei mai buni și cei mai talentați, nu vor pleca acasă cu mâna goală, astfel că în cadrul festivalului va fi organizată o comisie specială, pentru a aprecia iscusința celor mai buni, premiindu-i cu trofee și premii bănești.

Ai zestre păstrată de zeci de ani? Ai costume populare de o frumusețe amețitoare? Vrei să strălucești în portul tău popular? Atunci vino la VATRA și participă la parada tuturor moldovenilor îndrăgostiți de portul popular moldovenesc și ieși în evidență!

Pentru bilete, accesați:

Adresăm mulțumiri partenerilor noștri:

Parteneri media general - Canal 3

Partener media general online – mama.md

Partener Media Internațional – Sputnik Moldova

Parteneri media – TVR Moldova, Noroc TV, Vocea Basarabiei, TVC 21, AGRO TV,  KISS FM, Radio Moldova Tineret, Realitatea.md, Diez.md, Zugo.md, Unimedia.md, Curentul.md, Shok.md, Unica.md, Odoraș.md, Timpul.md,Telegraph.md, știri.md, noi.md, moldovenii.md, regional.md, moldova9.md, Suntpărinte.md, Știri Pozitive.eu, Afisha.md, Fest.md, Mticket.md

Parteneri - Rotary Club, CALM

Parteneri comerciali - Vinăria din Vale, Meat House, Bucovina, Gel Amo, Belaya Bereoza, Laska, Nou Const.

Fii parte a evenimentelor noastre

Află mai multe detalii despre evenimentele de la Complexul Etno - Cultural VATRA
Test Box

Existing Module

Transform an existing Joomla! module into a popup box.

ani de experiență

de festivaluri

de evenimente

de parteneri

de vizitatori