Cluburi istorice din Europă au realizat spectacole teatralizate cu trubaduri, cavaleri și tabere medievale.

În zona copiilor s-au desfășurat fi dansuri medievale, bătălii medievale improvizate cu cei mici, ateliere de creaţie, plimbări cu poneiul şi calul, tobogane. Pe fundalul decorului medieval a fost amenajat un studio foto cu animatori şi personaje istorice.

În incinta muzeului a fost  prezentată o expoziţie de către Academia de Ştiinţe a Moldovei şi colecţionarul Petru Costin, cu drapele istorice, icoane, unelte de muncă, arme albe, dar şi cu o hartă a Moldovei, confecţionată din peste 162 de mii de monede vechi. De asemenea, vizitatorii au putut admira pe tarabele meşterilor populari lucrări inedite și chiar participa la confecţionarea lor.

Muzica medievală veritabilă a fost indispensabilă la acest festival. Pe scena mare au evolua solişti şi formaţii instrumentale profesioniste, dar şi trupe de amatori, reprezentanţi ai folclorului medieval atât din Republica Moldova, cât şi din străinătate. Prima ediţie a adus pe scenă mari artişti de peste hotare, iar pentru cea de-a doua ediţie, Vatra v-a oferit mari surprize muzicale – Ad Hoc, FRAM, DinaRatri, Spiritual Seasons și Harmasar.

Odată cu apusul soarelui, călătoria medievală în stil european de la Vatra s-a încheiat cu un rug enorm, ecou din secolele demult trecute.

Fii parte a evenimentelor noastre

Află mai multe detalii despre evenimentele de la Complexul Etno - Cultural VATRA
Test Box

Existing Module

Transform an existing Joomla! module into a popup box.

ani de experiență

de festivaluri

de evenimente

de parteneri

de vizitatori