Prima ediție a Festivalului Medieval s-a desfășurat la Complexul Etno-Cultural Vatra, pe 28 și 29 iunie, înregistrând un succes vertiginos de 25 000 vizitatori.

 

Prin teatralizarea celor mai aprige bătălii istorice și organizarea unei parade de excepție, evenimentul a reușit să reînvie momente istorice importante, alături de cei mai mari domnitori ai neamului.

Timp de două zile participanții au asistat la adevărate bătălii istorice, trageri cu arcul, dueluri cu săbii și show-uri de foc. Cultivarea  interesului  pentru  mesajul  trecutului, și prezentarea tradițiilor  și  îndeletnicirilor  strămoșești, într-un cadru actual, asta de fapt și-au propus organizatorii festivalului.

În calitate de participanți la Festivalul Medieval au fost o serie de cluburi istorice și colective de muzică din Republica Moldova, dar și de peste hotare. Istoria a prins viață datorită cluburilor istorice din țară: Bastion, Woolf- Ensifer, London, Archery League TEVTAR, iar  Cavalerii Cetăților Bârsei, alături de domnițele lor și de părintele Benedictus din Corona, au cucerit cu turnirul, dansurile și atitudinea lor spontană publicul de la Vatra. Show-ul muzical a fost încins de trupa „AD HOC” și formația „Trei parale , care a venit cu adevărate spectacole și cu multă energie. O curiozitate a evenimentului a fost și expoziția prezentată de Academia de Științe a Moldovei, Muzeul Serviciului Vamal, Centrul de Cultură și Istorie Militară și colecționarul Petru Costin, care au adus drapele istorice, icoane, numeroase unelte de muncă, arme albe, dar și o hartă a Moldovei, confecționată din peste 162 de mii de monede vechi.

Prima ediție a Festivalului Medieval a fost prima călătorie în frumoasa eră medievală realizată cu succes la Vatra!

 

Fii parte a evenimentelor noastre

Află mai multe detalii despre evenimentele de la Complexul Etno - Cultural VATRA
Test Box

Existing Module

Transform an existing Joomla! module into a popup box.

ani de experiență

de festivaluri

de evenimente

de parteneri

de vizitatori