Pe 22 și 23 iunie, în incinta Complexului Etno-Cultural VATRA, se va desfășura Festivalul Familiei și Tradițiilor Populare, care are ca scop conservarea și renașterea tezaurului național pe care îl moștenim de la străbunii noștri. Festivalul va cuprinde numeroase activități dar și concursuri captivante pentru întreaga familie.
Evenimentul va aduna lume bogată în obiceiuri și datini strămoșești și va spori interesul oamenilor pentru tezaurul moldovenesc.

Parada portului popular autentic „Zestrea neamului”

Organizăm parada portului popular în cadrul concursului „Zestrea Neamului”, unde vom face o expoziție a zestrei noastre naționale, fiind expusă ulterior cu scopul de provoca interes la nivel național, și de ce nu, la nivel internațional.
Image

Concursul jocului popular „Hora Satului”

Acest concurs va accentua importanța istorico-culturală a țării și va valorifica perlele folclorice ca tradiție sacră a cântecului și dansului popular. Doar în cadrul acestui concurs se vor juca cele mai frumoase hore, care ne sunt lăsate moștenire.

Image

Concursul național „Fanfara de altădată”

Doar la acest concurs, vom avea ocazia să admirăm împreună orchestrele de fanfare, care vor veni din toată țara, ca să ne demonstreze tuturor că, muzica autohtonă din țărișoara noastră se încăpățânează să nu moară.
Image

Concursul național de muzică corală „Armonia vocilor”

Acest eveniment are ca scop identificarea și promovarea formațiilor de muzică corală, să cultivăm simțul muzical și să descoperim cât de exigent va fi publicul în raport cu interpretarea autentică a muzicii corale.
Image

Concursul național al bucatelor pe VATRĂ

La acest spectacol culinar-tradițional, vom avea frumoasa ocazie să admirăm gospodinele țării noastre, care vor veni pentru a-și arăta măestria la împletitul găluștelor în ulcică, la frământatul aluatului de casă, șa gătitul tradiționalei baba neagră și baba albă, și desigur, la dragiționalele plăcinte și vărzări coapte pe vatră, care nu lipseau de pe masa străbunilor noștri.
Image

Starturi vesele „Familia mea”

Prin lansarea acesor competiții, va fi posibilă propagarea modului frumos de viaţă, formarea calităţilor motrice necesare menţinerii stării de bine, precum şi dezvoltarea spiritului de echipă şi de prietenie. Programul concursului va include jocuri dinamice și distractive. Acest eveniment prevede organizarea unor competiții de activități sportive, care vor avea loc între familiile de primari și familiile din localitatea Dvs și care are ca scop promovarea relațiilor familiare și a bunului spirit de echipă.
Image

Concursul național „Muzică nocturnă de tabără și camping”

Prin intermediul concursului național de muzică de tabără și camping, dorim să găsim acest compromis între generațiile vechi și noi. Pe parcursul unei nopți a solstițiului de vară, cu participarea adevăraților pasionați și iubitori de muzică nocturnă într-un cadru pitoresc, liniștit, în mijlocul naturii, vom crea atmosfera distracției sub stele, de acum și altădată.
Image

Târg de turism, sport și vânătoare

Acest târg va accentua frumusețea acestui plai, care are locuri pitorești, are păduri frumoase și o faună bogată. Târgul dat va promova un mod sănătos de viață și un randament eficient al activității zilnice a oamenilor. Ne propunem să insuflăm oamenilor prezenți la eveniment, ideea că în țara noastră există numeroase locuri frumoase pentru a fi vizitate.


Image

Acest eveniment va promovatradițiile naționaleportul popularmuzica coralăhora moldoveneascămuzica autohtonă

Programul Festivalului

Image
Image

OFERTĂ

15 iunie
  • Până pe 15 iunie, un bilet pentru 1 zi va costa 50 MDL, iar pentru 2 zile va costa 70 MDL

OFERTĂ

21 iunie
  • Până pe 21 iunie, un bilet pentru 1 zi va costa 70 MDL, iar pentru 2 zile va costa 120 MDL

OFERTĂ

22-23 iunie
  • În ziua evenimentului, un bilet pentru 1 zi va costa 100 MDL, iar pentru 2 zile va costa 150 MDL
Biletele pot fi procurate la Vatra Neamului, str. Pușkin 20b.
Biletele pot fi procurate la Vatra Neamului, str. Pușkin 20b.$20.00
Pentru alte detalii apelați  079 55 11 33

Fii parte a evenimentelor noastre

Află mai multe detalii despre evenimentele de la Complexul Etno - Cultural VATRA
Test Box

Existing Module

Transform an existing Joomla! module into a popup box.

ani de experiență

de festivaluri

de evenimente

de parteneri

de vizitatori