23-24 iunie 2018 | COMPLEX  CULTURAL VATRA

200 de membri ai cluburilor de reconstituire istorică din Polonia, Ucraina, Republica Belarus și Republica Moldova se vor întâlni la ospățul medieval dat în cinstea nunții domnești. Membrii cluburilor de reconstituire din mai multe țări vor crea o amosferă medievală, iar vizitatorii vor avea ocazia să vadă în realitate luptele și ospățurile pe care le-au văzut doar în filme.

Despre festival

Lupte cavalerești

Pentru a cuceri mâna domniței, cavalerii se vor lupta 1 la 1 și 3 la 3. Fiecare seară se va încheia cu o confruntare în masă unde se vor bate cot la cot sute de războinici.

Turniruri și competiții

Arcașii profesioniști vor participa la Turnirul Internațional de Tragere cu Arcul, iar pe scena mică se va desfășura Turnirul Internațional de Lupte Medievale Între Copii.

Jocuri medievale

Oaspeții festivalului vor avea ocazia să simtă cum se distrau oamenii pe timpurile medievale. În jocurile Orbii și sunducul, Călăreții și caii, Forța strămoșilor, se vor putea implica toți doritorii.

Muzică și dansuri

Invitații speciali ai festivalului sunt trupa de muzică medievală din Republica Belarus - Hardwood și ansamblul de dansuri și teatru medieaval - Al'Entrada din Ucraina.

Distracții pentru copii și familie

Pistoale cu apă, trambuline, tobogane, zone foto, terenul de fotbal și volei, tiroliana și tirul de tragere cu arcul vor sta la dispoziția copiilor tăi.

 

Expoziții medievale

În sala-muzeu vizitatorii vor lua cunoștință cu metodele de pedeapsă folosite în evul mediu. Pe lângă expoziția cu instrumente de tortură, va fi amenajată și o expoziție de arme medievale.

Bere și fotbal

Fanii de fotbal care nu doresc să rateze meciurile importante din 23 - 24 iunie, vor putea urmări Campionatului Mondial de Fotbal 2018 pe un ecran mare la berăria Complexului VATRA.

Zona de colibe și camping

Ia-ți cortul, prietenii, familia și evadează pentru două zile în sânul naturii. Vizitatorii vor putea lua în chirie și o colibă rustică construită din materiale eco. Zona camping e dotată cu dușuri și WC.

PROGRAMUL FESTIVALULUI

Cumpără bilete

Reducere până pe 10 iunie

1 zi - 70 lei

2 zile - 100 lei

CUMPĂRĂ

Standard

Valabil pe toată perioada

1 zi - 100 lei

2 zile - 150 lei

CUMPĂRĂ

Grupuri

de la 20 de persoane

1 zi - 50 lei

2 zile - 70 lei

CUMPĂRĂ

*Copiii până la 12 ani intră gratis

**Intrare gratis pentru toată lumea, până la ora 11:00

Harta complexului

Pe lângă evenimentele desfășurate pe scenă, pe teritoriul Complexului VATRA vor fi food-corturi, purcei gătiți la proțap, zone de odihnă, târguri de obiecte handmade, berărie și o parcare spațioasă.

Cum ajungi la noi

Complexul Etno-Cultural VATRA se află pe Traseul R1 Chișinău-Ungheni, km 32, Strășeni.

Dacă vii cu transportul public, cel mai comod e să o faci cu microbuzele Chișinău - Călărași. Ele trec chiar pe lângă Complex. Treci drumul și ești la noi. Costul călătoriei e 20 lei.

Contacte

Telefon: +373 79 551 133

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Fii parte a evenimentelor noastre

Află mai multe detalii despre evenimentele de la Complexul Etno - Cultural VATRA
Test Box

Existing Module

Transform an existing Joomla! module into a popup box.

ani de experiență

de festivaluri

de evenimente

de parteneri

de vizitatori